Ciutadans Cambrils porta, des de l’any 2015 celebrant els #CiudadanosInforma. Sempre ho hem fet amb el mateix objectiu: apropar la política als veïns. I això no és res més que explicar el dia a dia de les decisions que  prenen a l’Ajuntament tant els que governen com els que no ho fem. I apropar la política a la gent també consisteix a escoltar-los, a deixar-nos preguntar, sense cap tipus de temor, amb la intenció sempre de resoldre els dubtes, per molt complexes que siguin les qüestions que es tractin.
Ciutadans Informa es convoca cada mes, normalment ho hem fet una setmana o dues després de cada Ple Municipal. Els hem celebrat al Centre Cultural, al Centre Cívic Les Basses i Villafortuny i en diversos bars i terrasses de diferents barris de Cambrils. Sempre hem convidat a qui volgués entrar.
En algunes ocasions, hem comptat amb la participació d’algun diputat de Cs al Parlament, com Francisco Domínguez, Lorena Roldán o Maialen Fernandez. Per tant, no només apropem la política local a la gent de Cambrils, sinó que donem l’oportunitat d’escoltar, de primera mà, el que passa al Parlament i al mateix temps elevar a un nivell més alt les queixes i necessitats dels nostres veïns. Aquesta és un dels nostres avantatges, la coordinació i confiança total en els nostres representants al Parlament Català i Espanyol. Sempre ho dic, no som diputats, som regidors i ens hem de preocupar del nostre municipi. Per temes supramunicipals estan els nostres companys diputats en els quals confiem. Cadascú té les seves competències. I quan treballem el que no ens competeix, no resolem el que sí.
A aquestes trobades hem tingut la sort de tenir regidors d’altres poblacions que han pogut aportar la seva opinió des d’un municipi veí. És important que de tant en tant, veiem les coses d’una perspectiva diferent i compartim experiències d’altres companys.
CiutadansInforma és un format que hauria de ser obligatori pel govern municipal. Els governs haurien de seure mensualment davant dels veïns, i explicar el que passa i sobretot tenir la valentia d’escoltar les seves preguntes, queixes i propostes. Així penso jo que hauria de ser la política. I sobretot, s’hauria de fer des del principi, i no només quan s’apropa la campanya electoral. Ciutadans Informa no és campanya, és política de veritat, i per això portem des del principi fent-ho.
Estigueu atents a les nostres xarxes socials (Twitter i Facebook) perquè aviat anunciarem el proper #CiudadanosInforma. Us esperem!